 |
|
Noem het geen cruiseschip. Onze concurrent is een villa in Toscane of een safari, geen cruise, zegt Douglas Prothero, oprichter en chief executive officer van Ritz-Carlton Yacht Collection. Enquêtes over de eerste afvaarten, voegt hij eraan toe, hebben aangetoond dat negen op de 10 gasten nog nooit op een cruise zijn geweest, maar afkomstig zijn van de Ritz-Carlton hotels. Passagiers uit heel de wereld met nadruk uit Zuid-Amerika. "Dit is een yachting lifestyle," voegt Prothero eraan toe. "We proberen geen cruiseschip te zijn maar een yacht. Als je een cruiser bent, dan verontschuldigen we ons nu voor de verschillen en vragen we je om die verschillen te omarmen, want daar zijn we trots op. Het is inderdaad even wennen de eerste dagen aan boord van de Evrima. |
|
|
|
|
 |
|
Evrima heeft geen buffetten, geen casino, geen theatershows en geen omroepen doorheen het yacht. Wat het wel heeft is enorm veel klasse en veel ruimte. Zeer mooie hotelachtige suites met balkons en marmeren badkamers met porseleinen wastafels en vooral het soort buitenruimtes waarmee je alle privéjachtfantasieën kunt vervullen. Zoals het leven is op een privé-yacht. Zo voelt het ook echt aan. Je kan buiten dineren terwijl het personeel voortdurend lekkernijen levert, van de achterkant van het jacht springen om te zwemmen als het voor anker ligt en altijd een lekker ligbed met dikke matrassen vinden als u aan uw kleurtje wilt werken. |
|
 |
|
De vier restaurants op het schip waren allemaal indrukwekkend, met zorgvuldig geselecteerde menu's en service. Naast het pan-Aziatische Talaat Nam met zijn sushibar, kan je vooral genieten van het buiten dineren onder eventueel ruimteverwarmers in Mistral.
Toegewijde fijnproevers zullen S.E.A. (Sven Elverfeld Aboard) willen proberen, de chef-kok heeft drie Michelinsterren verdiend voor zijn restaurant in het Ritz-Carlton Wolfsburg in Duitsland. Het is het enige restaurant met een meerprijs: een door Michelin gewaardeerd zevengangendiner kost 285 dollar per persoon, met wijnarrangement dat begint met een enkele gekarameliseerde kalamata-olijf gevuld met geitenkaas en ansjovis. Chef-kok Adam Jenkins, voorheen werkzaam in de Ritz-Carlton Londen maar zeker ook bekend als de chef-kok van de Crystal Esprit, is vandaag de fantastische kok aan boord van de Evrima. |
|
 |
|
Naast dineren en drinken worden de activiteiten op het jacht tot een minimum beperkt, en dat vinden de meeste passagiers prettig. Zoek uw plaats op bij het overloopzwembad, waar je de hele dag kunt blijven met een lunch in het Pool House, of kruip lekker weg met een goed boek in een hoekje van de Living Room. Staar naar de zee vanuit je suite. "s Avonds is er op deck 10 altijd wel leuke ambiance met een live muziek bandje en / of een dj. |
|
 |
|
Minpunt is wel dat korte broeken en teenslippers werden toeglaten in het restaurant Evrima, wat voor ons Belgen toch iets minder leuk is. Terwijl er in het dagprogramma beschreven werd dat deze niet werden toegelaten. We zullen het dan maar aan de yachting lifestyle toeschrijven. De meer dan 20 kinderen aan boord was een tweede minpunt. Het opnemen van "Ritz Kids" alsof het een hotel was, in plaats van een klein, luxe cruiseschip, is iets minder te begrijpen aan boord van dit kleindere yacht. Op onze afvaart waren de ouders zeer toegeeflijk tegenover hun zich misdragende, schreeuwende en storende kinderen en verwachtten vaak van de bemanning dat ze als gratis babysitters zouden fungeren. Deze kinderen slaagden erin om volwassenen uit het zwembad te jagen, uit het bubbelbad en ze verhinderden het genot van een rustige maaltijd. Dit is geen schip of cruise voor kinderen. Ik ben me ervan bewust dat ze het niet "adults only" kunnen maken (ook al zouden ze dat wel moeten doen), maar ze zouden het meenemen van kinderen niet moeten aanmoedigen. |
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
|