Welkom op de reisblog site van Reizen De Cauwer. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de reiswereld te weten.
 
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Crystal Cruises (1)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (11)
Hapag-Lloyd Cruises (16)
Holland America Line (8)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (27)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (20)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (2)
Scenic Cruises (4)
Seabourn (16)
Silversea Cruises (34)
Swan Hellenic (3)
Uniworld (1)
Viva Cruises (4)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (7)
Amazone Regenwoud (1)
Antarctica (9)
Arctica (5)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Douro (rivier) (1)
Galapagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (38)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noord-Europa (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (3)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (18)
Wereldcruise (2)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (117)
Expeditiecruises (22)
Food (1)
Havens - aanlegplaatsen (94)
Nieuwe Schepen (73)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
Reis adviseur
Dirk Van Duyse (5)
Tess (1)
 
Silver Nova vaart voor het eerst in Azië en Australië
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
6 okt '24
 
Silver Nova, het eerste van twee innovatieve Nova-klasse schepen van Silversea arriveerde eind september voor het eerst in Japan. Na een geslaagde zomer in Alaska richtte het schip de steven op Azie en Australië/Nieuw-Zeeland. Het winterseizoen start met cruises in Japan, gevolgd door een reis van 34 dagen van Tokyo via Singapore en Bali naar Cairns. Deeltrajecten zijn eveneens mogelijk. Van november 2024 tot februari 2025 verzorgt Silver Nova cruises van 13 tot 32 dagen tussen Sydney en Auckland. Begin volgend jaar staan nog meer cruises vanuit Tokyo op het programma vooraleer het schip terugkeert naar Alaska. Tegelijk introduceert de rederij haar culinaire programma Sea and Land Taste voor het eerst in dit deel van de wereld. S.A.L.T. laat gasten kennis maken met de culinaire cultuur van de regio via unieke locaties op het schip en uitstappen aan land en loopt als een rode draad door de programmatie. Ook tijdens de winter 2025-2026 zal Silver Nova in Azië-Pacific varen met als blikvanger een reis van 47 dagen helemaal rond Australië.
 
 
 
 
 
"We zijn verheugd om S.A.L.T. voor het eerst naar Azië-Pacific te brengen, inclusief Australië en Nieuw-Zeeland”, aldus Bert Hernandez, voorzitter van Silversea. "S.A.L.T. draait helemaal om het ontdekken van de ziel van een plek door middel van eten en cultuur. En waar kan je beter proeven en verkennen dan in deze landen die zo rijk zijn aan erfgoed en worden geprezen om hun diverse keukens? Enkele hoogtepunten zijn onder meer het leren over de bouwstenen van umami in Japan die de droombestemming is van elke culinaire reiziger of het verkennen van de levendige markten en het leren maken van traditionele en nieuwe Vietnamese gerechten met de eerste chef-kok die een Michelinster ontving in Ho Chi Minh Stad. Verder kunnen reizigers kennismaken met geweldige wijnhuizen en inheemse ingrediënten in Nieuw-Zeeland, de metropool Melbourne met haar levendige eetcultuur en de wilde kusten van Tasmanië waar ze leren over foerageren en koken op open vuur met een van de beste jonge chef-koks van de regio.”
 
 
Silversea ziet het S.A.L.T.-programma als dé manier om haar gasten onder te dompelen in de bestemmingen die haar schepen bezoeken. Op iconische bestemmingen in Azië-Pacific laten lokale experts de diversiteit van regionale producten zien en demonstreren ze de baanbrekende creativiteit en innovatie van hun keukens. In Osaka zijn er bijvoorbeeld culinaire workshops en lunches met een Japanse meester in een prachtig Zen Retreat op een boerderij op Awaji Island. In Melbourne maken deelnemers kennis met chef-kok, ondernemer en auteur Nornie Bero die als missie heeft de inheemse ingrediënten van Australië te vieren. In Adelaide neemt chef-kok Tom Tilbury gasten mee op een seizoensgebonden foerageertour door de Adelaide Botanic Gardens met onderweg hapjes en aperitieven. In Hobart (Tasmanië) staat een interactieve kookklas met de beroemde chef Analiese Gregory op het programma. Zij werkte voorheen onder meer in het Parijse Michelinrestaurant Le Meurice van Alain Ducasse. Wijnliefhebbers mogen in Haute Hawke’s Bay in Napier (Nieuw-Zeeland) de begeleide wijnervaring en lunch bij het bekroonde familiebedrijf Craggy Range niet missen. Het domein staat vooral bekend om zijn premium rode wijnen, maar produceert ook enkele van de beste chardonnays, sauvignon blancs en rosés van Nieuw-Zeeland. Andere ervaringen in landen zoals Singapore, Maleisië, Thailand en Vietnam bieden een compleet inzicht in de diverse culturen van Azië.
 
 
Ook aan boord van Silver Nova versterken gasten hun kennis van de regionale culturen met speciale locaties die unieke mogelijkheden bieden om de lokale smaken en ingrediënten te proeven. In de S.A.L.T. Kitchen verandert het menu dagelijks om de specialiteiten van de bestemming te weerspiegelen. Elke avond kunnen gasten in de intieme S.A.L.T. Bar terugblikken op de avonturen van de dag met een selectie van op maat gemaakte cocktails met lokale botanicals. In het S.A.L.T. Lab, een innovatieve testkeuken, gaan reizigers zelf aan de slag met lokale ingrediënten en bereiden ze regionale gerechten onder begeleiding van een culinaire expert. ’s Avonds verandert het S.A.L.T. Lab in de S.A.L.T. Chef’s Table, een intieme, interactieve eetervaring die de landschappen en smaken van de bezochte regio verkent, waarin het creatieve proces tot leven komt voor maximaal 18 gasten.
 
 
In april 2025 vaart Silver Nova vanuit Tokyo terug naar Vancouver in de aanloop tot haar tweede zomerseizoen in Alaska. Tot september stelt Silversea er gevarieerde routes voor langs populaire havens zoals Skagway, Juneau, Sitka en Ketchikan en minder vaak bezochte locaties als Valdez, Icy Bay, Icy Strait Point, Wrangell en Haines. Ook in Alaska zal S.A.L.T. opnieuw een belangrijk onderdeel van de reisbeleving uitmaken met kooklessen en op de bestemming geïnspireerde menu’s en cocktails. Aan land ontdekten gasten tijdens de S.A.L.T. Excursions de diepgewortelde relatie tussen Alaska’s cultuur, economie en ongerepte mariene ecosystemen op uitstappen naar zalmkwekerijen en brouwerijen en lunches in typische eetgelegenheden zoals het Red Spruce Restaurant in Juneau. Hier genoten deelnemers afgelopen zomer van een speciaal samengestelde lunch met unieke, lokaal geproduceerde kelpsalsa’s en sappige Alaskaanse zeevruchten, bereid door een gerenommeerde lokale chef-kok, gecombineerd met lokale bieren.
 
 
 
 
 

 
 

Wie is Wie ?  |  Reisblogs  |  Beoordelingen  |  Contactinfo  |  Waardebon  |  Privacy Policy